Niels Corfitzen maler Hans Isbrandtsen

Selvom Hans Isbrandtsen blev født i lille Dragør, endte han som New Yorks største skibsreder. Den verdensomspændende virksomhed havde hovedkvarter på Manhattan, og fra sit kontor drømte Hans Isbrandtsen sig ofte tilbage til ”the home port”. For at fastholde forbindelsen stiftede han en række fonde, der skulle støtte Dragør og dens indbyggere. I 2020 donerede ”Skibsreder Hans Isbrandtsens Fond til Fordel for Dragør Museum”, midler til et posthumt portræt af den afdøde mæcen. Museum Amager valgte kunstneren Niels Corfitzen, der ikke bare lavede et portræt men udførte et historiemaleri, der fortæller om Isbrandtsens rejse fra Dragør til New York.

Portrættet er udstillet på Dragør Museum. Du kan læse mere om maleriets tilblivelse, Niels Corfitzens tanker om opgaven og hvordan billedet indgår i Museum Amagers formidling af Dragørs historie ved at KLIKKE HER.

Indvielsen af maleriet blev pga. covid-19 filmet og lagt tilgængelig på youtube, så alle havde mulighed for at se med. Se indvielsen ved at KLIKKE HER.